Deelnemen

LEUK DAT JE WIL DEELNEMEN AAN HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP AERIAL & POLE 2024! Vanaf 2 januari 2024 kan je je inschrijven via onze website. Op deze pagina zal de laatste informatie rond het NK voor deelnemers staan, bezoek deze pagina regelmatig.


ATLEET INFORMATIE EN BESTANDEN  Om te zorgen dat het NK goed verloopt zijn er regels voor deelnemers, coaches, en andere betrokkenen. Zo veel mogelijk essentiële informatie voor de atleten zal de DAPF opnemen in een informatiepakket dat op deze pagina zal worden gepubliceerd.

TEAMS Als atleet kom je tijdens het NK uit in een team, het meest gebruikelijke is namens een leslocatie. Heb je niet de mogelijkheid aan te sluiten bij een team? Dan kun je “neutraal” meedoen, laat in dit geval op het inschrijfformulier de sectie ‘team’ leeg en neem contact op met nk@dapf.nl

COACH Om op het NK als coach gezien te worden moet deze lid van DAPF zijn én IPSF-endorsed, wat betekent dat je het coach certificaat dient te hebben. Dit coach certificaat kan je bij IPSF aanvragen na het succesvol afronden van:

  1. een actuele Code Of Points (COP) training in de discipline van je atleet
  2. de IPSF ‘Anatomy, Physiology and Biomechanics’ training
  3. de dopingcursus voor sport coaches (ook wel ‘athlete support personnel’ volgens WADA)

Je kan je alvast aanmelden voor een COP cursus via de IPSF pagina. Als coach schrijf je je apart in via onze website en levert het coach certificaat aan voor 5 mei 2024 via nk@dapf.nl.


REGLEMENTEN & FORMULIEREN De prestatie van een atleet wordt tijdens het NK beoordeeld aan de hand van de Code of Points (COP). Alles wordt ontwikkeld en bepaald door de IPSF en elke discipline heeft zijn eigen COP. Onderdeel is de Rules & Regulations, een document waarin regels opgenomen zijn over bijvoorbeeld kostuum, trainingspakken, coach vereisten en kwalificatie. Naast de COP’s zijn er ook regelboeken over andere zaken zoals o.a. anti-doping, ethics en equality. Alle documenten zijn te vinden op de IPSF website. Hier kun je ook de formulieren downloaden die je moet aanleveren voor je deelname. 

Elke atleet en coach moet bekend zijn met deze documenten, lees deze goed door. Om de kennis van de Code of Points goed tot je te nemen biedt de IPSF cursussen aan. Je kan je alvast aanmelden voor een COP cursus via de IPSF pagina.

FORMULIER CHECK DAPF controleert geen formulieren die atleten aanleveren. Atleten kunnen hun formulieren vooraf inhoudelijk laten controleren door de headjudge voor een kleine ‘fee’ per formulier. Meer informatie hierover volgt.


DIVISIES Ons NK biedt voor Sports (Pole, Aerial Hoop en Aerial Pole) 2 divisies aan: Elite (het hoogste niveau) en Professional. Voor Artistic is Professional het hoogste niveau in is en Ultra Pole heeft geen divisies. De divisies Semi-Pro, Amateur en Pre-amateur bieden wij niet aan. Er zijn voldoende (studio)wedstrijdmogelijkheden in Nederland op dat niveau. Om handvaten te bieden in de divisie keuze is op basis van de huidige beschikbare informatie een stroomdiagram opgesteld.

Let op: Als atleet ben je zelf verantwoordelijk voor een juiste inschrijving.


TEMPERATUUR IN DE ZAAL Op de NK-locatie is er klimaatbeheersing en kunnen we de temperatuur in de zaal instellen. De temperatuur in de zaal zal 20 graden celsius zijn. Het NK vindt plaats in de zomer, bij een groot temperatuurverschil met buiten kan dit koud aanvoelen. Wij raden aan om eventueel een vestje mee te nemen.


TOT SLOT Heb je vragen, laat het ons weten! Je kunt ons mailen op nk@dapf.nl.

Reacties zijn gesloten.