Deelnemen

Deze informatie heeft betrekking op het NK van 2022. Inschrijven is niet meer mogelijk.


ATLEET INFORMATIE Om te zorgen dat het NK goed verloopt zijn er regels voor deelnemers, coaches, organisatie en andere betrokkenen. Zo veel mogelijk essentiële informatie voor de atleten heeft DAPF opgenomen in een atleten-informatiepakket dat hieronder te bekijken en downloaden is. Er is een versie voor Nederlandse atleten en een versie voor atleten uit de Open Competitions.

VRIJWARING Om aanmelding op de dag van deelname te versnellen, papier te besparen en contactmomenten te verkorten lever je dit jaar de vrijwaring vooraf aan via de methode zoals beschreven in het informatiepakket (hierboven te bekijken). Download hieronder de vrijwaring (of de engelstalige voor Open Athletes: waiver).


REGIONS Op de IPSF formulieren moet soms een “region” ingevuld worden. Dit is de provincie waarin de atleet woont. Je kiest dus uit: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland.


REGLEMENTEN Het wedstrijdreglement wat ook door de jury gebruikt wordt om de prestatie van een atleet te beoordelen, genaamd Code of Points, met daarbij ook de Rules & Regulations, een document waarin regels opgenomen zijn over bijvoorbeeld kostuum, trainingspakken, coachvereisten en kwalificatie, wordt door de IPSF bepaald. Elke discipline heeft zijn eigen Code of Points (COP). Naast de COP van elke discipline zijn er ook regelgevingen over enkele andere praktische zaken zoals o.a. anti-doping, code of ethics en equality. Alle documenten zijn te vinden op: http://www.polesports.org/about-us/document-policies. Wij kiezen er bewust voor de documenten niet te implementeren op onze site om verouderde versies te voorkomen. WIJ RADEN IEDERE ATLEET EN COACH AAN OM ALLE DOCUMENTEN DOOR TE LEZEN!

Om de kennis van de Code of Points goed tot je te nemen biedt de IPSF cursussen aan. Meer informatie en data kun je vinden op ipsf.thinkific.com. Om als coach IPSF-endorsed te zijn zijn sommige van deze cursussen verplicht.


DIVISIES Voor Nederlandse deelnemers in Pole Sport en/of Aerial Hoop bieden we 2 divisies aan: Elite (het hoogste niveau) en Professional. Voor Artistic Pole en Artistic Hoop bieden we enkel Professional al (wat daar het hoogste niveau in is) en Ultra Pole heeft maar 1 divisie. De divisie Amateur bieden wij niet aan, er zijn genoeg wedstrijdmogelijkheden in Nederland op dat niveau. Omdat er diverse regels zijn over wanneer je in welke divisie deel kunt nemen raden we je aan het onderstaande stroomdiagram (versie 2022) te raadplegen als je wilt gaan deelnemen:


TOT SLOT Heb je vragen, laat het ons weten! Je kunt ons mailen op nk@dapf.nl. Ook organiseren we tweemaal een online Q&A: op 15 januari en 6 maart waar je je vragen kunt stellen.

Reacties zijn gesloten.