Lidmaatschapsinformatie

DAPF is een vereniging, wij zijn er dus niet alleen voor de aerial & pole-community, wij worden er door gevormd! Mogen we je begroeten als nieuw lid? Sluit hier je lidmaatschap af.

Lid worden doe je vooral omdat je de aerial en paaldanssport een warm hart toedraagt, het belangrijk vindt dat er een belangenbehartiger is voor de sport, wil dat leslocaties ondersteund worden in kwaliteit en veiligheid en waarde hecht aan een nationale wedstrijd zodat talent een podium krijgt en zich (inter)nationaal kan profileren. Als lid lever je hieraan een bijdrage, financieel maar ook inhoudelijk.

Benieuwd naar de andere redenen om lid te worden? Als lid:

 • profiteer je van extra voordelen zoals structurele kortingen bij diverse webshops. Voor de details scroll naar beneden voor het ledenvoordeel.
 • kan je zaken aandragen die jij belangrijk vindt voor de sport en samen maken we, op basis van democratie, plannen voor de toekomst.
 • heb je stemrecht in de Algemene Ledenvergadering (ALV) waarin beslissingen genomen worden over beleid en bestedingen. Wij leggen aan jou verantwoording af over het afgelopen jaar en jouw mening wordt gevraagd over de invulling van het nieuwe verenigingsjaar.
 • heb je toegang tot de besloten Facebookgroep waar we je mening vragen.
 • kan je je aanmelden voor een plek in het bestuur of één van de commissies om zo je bijdrage te vergroten.
 • heb je recht om deel te nemen aan het NK.

Ledenvoordeel

Naast incidentele voordelen zoals een tijdelijke actieprijs bij een webshop of een cadeautje op het NK hebben wij de volgende structurele ledenvoordelen kunnen organiseren:

10% korting bij Pole and Aerial sports en Sportpostcards

DAPF biedt zelf de volgende ledenvoordelen, naast de diensten die wij beschikbaar stellen:

 • Elk jaar 5 euro korting op een toegangskaart voor het NK
 • Digitale nieuwsbrief én toegang besloten Facebook-groep, waar exclusieve kennis wordt gedeeld.
 • Een gratis lidmaatschap bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond. Hoe dat zit? Lees hieronder verder.

Twee lidmaatschappen in één!

Als je het lidmaatschap bij DAPF afsluit krijg je er een tweede lidmaatschap bij, namelijk van de Nederlandse Algemene Danssport Bond. Jouw basislidmaatschap bij NADB wordt door DAPF geregeld en betaald onder strikte afspraken en zorgt ervoor dat je als pole & aerial beoefenaar kan profiteren van NOC*NSF faciliteiten zoals o.a. Centrum Veilige Sport, een bondsarts en Instituut SportRechtspraak. Lees meer over de samenwerking met NADB en bekijk ook de NADB bestanden waarmee je akkoord gaat: NADB algemene informatie en NADB Statuten.


Praktische informatie

 • Lidmaatschap kost 20 euro per jaar.
 • Een lidmaatschapsjaar is gelijk aan een kalenderjaar.
 • Het lidmaatschapsbedrag wordt vanaf het tweede lidmaatschapsjaar, in januari automatisch geïncasseerd, toestemming hiervoor wordt verleend bij aanmelding.
 • Opzegging kan uitsluitend per mail naar bestuur@dapf.nl en uiterlijk voor 3 december van het lopende kalenderjaar om stopgezet te worden voor het opvolgende kalenderjaar.

Wat je van ons mag verwachten voor de contributie kun je terugvinden in onderstaande 2 bestanden, evenals wat wij van jou verwachten.

Notarieel vastgelegde statuten en Contributie-reglement kun je vinden bij onze documenten.

Heb je nog vragen, schroom niet om ze te stellen!

Overtuigd? Sluit hier je lidmaatschap af!

Reacties zijn gesloten.