Meehelpen tijdens het NK

Voor het NK-weekend zoeken wij vrijwilligers. Je kunt je met het formulier onderaan de pagina opgeven. Als vrijwilliger heb je vrije toegang op de dag dat je helpt en indien qua tijd van toepassing wordt lunch/diner voorzien. Ook zorgt DAPF voor een polo/shirt zodat je herkenbaar bent als vrijwilliger.

Alle vrijwilligers krijgen vooraf een duidelijke uitleg, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Deze briefing is online 2 weken voor het NK. Selecteer op het formulier al jouw mogelijkheden, dan kiezen we de tijd(en) waarop iedereen kan. Aanwezigheid is een vereiste!

Er zijn verschillende taken beschikbaar:

 • Apparatus poetsen: Tussen de routines door de palen/hoop/vloer schoonmaken en assisteren bij het wisselen van de hoops. Je moet ervaren zijn in klimmen/zitten. Je ziet de wedstrijd van dichtbij, vanaf de zijkant.
 • Jury-assistent/timer: Juryteam aan hun tafel ondersteunen met formulieren, drankjes of stopwatch bedienen. Engels kunnen spreken en verstaan is een vereiste. De wedstrijd zien is onderdeel van jouw taak.
 • Toegangscontrole: Bij de entree van de zaal zorgen dat alleen mensen binnenkomen die een toegangsbewijs hebben. Soms ook controle op andere plekken. Je kunt de wedstrijd zien. In de pauzes controleer je de kleedkamers en tribunes, zodat alles netjes blijft.
 • Licht/Geluid: De juiste muziek starten op het juiste moment en/of het licht bedienen vanuit de regiekamer bovenaan de tribune. Technisch inzicht is een vereiste. De wedstrijd zien is onderdeel van jouw taak.
 • Kassa/Infostand: Kaarten scannen en toegangsbewijzen uitreiken. Het beantwoorden van vragen van publiek en atleten, beheren van de kassa en verkopen van loterijtickets. Deze taak is in de hal.
 • Doping-assistent: Het assisteren van de Dopingautoriteit bij het afnemen van dopingtests. Een bijzondere taak waarbij vertrouwelijkheid van belang is. Voor deze taak zoeken we alleen dames en mag je geen direct verband met een atleet hebben (bijv. familie). Tussendoor kun je de wedstrijd zien of ben je elders inzetbaar.
 • Kleine taken manager: De onmisbare partij die onvoorziene zaken oppakt, assisteert waar het nodig blijkt, kleine taakjes vervult, controlerondes doet etc. Als er even niets te doen is ben je vrij om naar de wedstrijd te kijken.

Op- en afbouw van het event vindt waarschijnlijk plaats op vrijdagavond, zaterdagochtend en zondagavond. Van vrijwilligers die deze tijdvakken beschikbaar zijn wordt verwacht dat ze hierbij helpen. Onderling stemmen we af wat je kan doen: de één heeft energie om tafels en stoelen te sjouwen, de ander is goed in decoreren en weer een ander kan structuur aanbrengen door bijv. bordjes op te hangen. Het zou kunnen dat we al (een deel van) de opbouw op vrijdagavond doen, mocht je daarbij kunnen helpen ben je zeer welkom, geef dat hieronder bij beschikbaarheid aan.

Vrijwilligers die hele dagen kunnen hebben de voorkeur en worden als eerste ingepland.

  GEEF JE HIERONDER OP
  Lees eerst bovenstaande goed door!

  Je voor- en achternaam

  Je e-mailadres

  Je telefoonnummer (alleen voor noodgevallen)

  Wanneer ben je beschikbaar?

  Wat kan en wil je doen?

  Op welke tijd kun je de online briefing op 19 mei bijwonen? (verwachte lengte max. 1 uur) Geef s.v.p. al je opties door, zodat we de beste gezamenlijke tijd(en) kunnen bepalen.

  Welke maat shirt/polo wil je?

  Moeten we ergens rekening mee houden t.a.v. het eten?

  Is er nog iets dat we moeten weten of waar we rekening mee moeten houden?


  Wil je niet alleen op het event helpen, maar ook helpen om het NK te organiseren? Neem dan contact met ons op via nk@dapf.nl. De commissie kan altijd versterking gebruiken, voor dit jaar of volgend jaar! Dit kan ook een kleine afgebakende taak zijn, zoals bijv. het organiseren van de loterij, het (digitaal) sorteren van papierwerk of het ontwerpen van het programmaboekje.

  Reacties zijn gesloten.