Jury mogelijkheden

Elk IPSF endorsed nationaal kampioenschap en IPSF wereldkampioenschap wordt gejureerd door gecertificeerde juryleden. De IPSF organiseert hiervoor opleidingen en, voor wie de opleiding behaald heeft, een jaarlijkse re-certificatie. Ook is er de optie door te leren voor headjudge, waarmee je ook leiding geeft aan een team van juryleden en contactpersoon bent voor de competitie-organisator.

FINANCIERINGSMOGELIJKHEID

DAPF wil stimuleren dat men zich in ons land laat scholen tot jurylid. Het hebben van nationale professionals op dit gebied is een meerwaarde voor de sport. Bovendien komt het ons NK ten goede. Om deze reden biedt DAPF de volgende financieringsmogelijkheid:

DAPF draagt bij aan de kosten voor de IPSF-jury opleiding en/of re-certificering onder de volgende voorwaarden welke zijn besloten door het bestuur op 12-12-2021. Deze afspraken gelden voor het jaar 2022 en zullen jaarlijks eenmalig opnieuw worden beoordeeld en mogelijk worden aangepast door het bestuur.

DAPF vergoedt 50% van de kosten voor een succesvol behaalde IPSF-jury opleiding

DAPF vergoedt 100% van de kosten voor een succesvol behaalde IPSF re-certificering

Voorwaarde van de tegemoetkoming is dat deze persoon inzetbaar is als jurylid voor het NK of een optionele andere IPSF-endorsed wedstrijd welke door DAPF georganiseerd wordt in Nederland voor het jaar waarop de opleiding of re-certificatie van toepassing is. De tegemoetkoming zal daarom ook pas na de inzet van het jurylid worden uitbetaald, door het verstrekken van een declaratieformulier dat het jurylid ingevuld retourneert.

WAAROM JURYLID WORDEN?

Als jurylid zit je bij competities op de beste plek en zet je jouw kennis in om de routines te beoordelen op een specifiek onderdeel. Je helpt atleten zo inzicht te krijgen in hun functioneren en talent te belonen. Ook geeft het de mogelijkheid met de sport bezig te zijn, zonder zelf actief te hoeven beoefenen. Daarom is jury zijn ideaal voor bijvoorbeeld diegenen die wel hart voor de sport hebben, maar niet (meer) de ambitie hebben deel te nemen aan wedstrijden.

Als gecertificeerd jurylid mag je je voor elke nationale competitie aanmelden, waardoor het ook een mooie kans is om naar andere landen af te reizen. Elke wedstrijdorganisatie draagt zorg voor eten, drinken en overnachting voor de jury, je inzet wordt dus beloond met een hotel, ontbijt, lunch en diner gedurende de wedstrijddagen. Voor headjudges worden ook de reiskosten vergoedt, dus het loont ook om door te leren.

Bovendien blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ben je vrij deze kennis ook in te zetten, zolang je daarbij geen conflict of interest veroorzaakt. (Zo kun je niet jureren en deelnemen, of jureren en een endorsed coach zijn). De juryopleiding is ook een mooie kennisverdieping voor atleten en coaches. Het staat je vrij de opleiding te volgen voor de eigen ontwikkeling en vervolgens niet actief als jurylid te zijn. In dat geval kun je alleen geen gebruik maken van onze financieringsmogelijkheid.

HOE MELD IK ME AAN?

Hier vind je informatie over de juryopleidingen en re-certificeringen: IPSF.thinkific.com. Opgeven gaat in 2023 via https://ipsfpolesports.wufoo.com/forms/mf78xhl1x34xuk/. Vergeet ons niet te informeren als je gebruik wil maken van de regeling. Als je gecertificeerd bent zal de IPSF voor aanvang van een nieuw seizoen de mogelijkheid geven je op te geven voor competities. De IPSF bepaald vervolgens de samenstelling van de juryteams. (Hierbij geven zij de voorkeur aan lokale juryleden, dus als je je voor Nederland opgeeft is het vrij aannemelijk dat je ook ingezet wordt.)

Als je gebruik wil maken van onze financieringsregeling, mail ons dan vooraf op bestuur@dapf.nl en zorg na behalen van het certificaat dat je je bij de IPSF opgeeft voor onze competitie.

Reacties zijn gesloten.