Jury mogelijkheden

DAPF wil stimuleren dat men zich in ons land laat scholen tot IPSF endorsed jurylid. Het hebben van nationale professionals op dit gebied is een meerwaarde voor de sport en het Nederlands Kampioenschap Aerial & Pole.

Elk IPSF endorsed nationaal kampioenschap en IPSF wereldkampioenschap wordt gejureerd door gecertificeerde juryleden. De IPSF organiseert hiervoor opleidingen en, voor wie de opleiding behaald heeft, een jaarlijkse re-certificatie. Ook is er de optie door te leren voor ‘headjudge’, waarmee je ook leiding geeft aan een team van juryleden en contactpersoon bent voor de competitie-organisator.

WAAROM IPSF JURYLID WORDEN?

Als jurylid zit je bij competities op de beste plek! Naast de beste plek zijn er nog meer redenen om IPSF endorsed jurylid te worden. Hieronder geven we antwoord op de vraag; wat zijn de redenen om jurylid te worden?

 • Je helpt atleten inzicht krijgen in hun functioneren en beloont het talent.
 • Je zet jouw kennis in om de routines te beoordelen op een specifiek onderdeel.
 • Je bent bezig met de sport zonder het zelf actief te hoeven beoefenen.
 • Je kan reizen naar andere landen om daar de nationale competitie te jureren.
 • Je inzet wordt beloont met hotelovernachting(en), ontbijt, lunch en diner gedurende de wedstrijddagen. Voor headjudges worden ook de reiskosten vergoedt, dus het loont ook om door te leren!
 • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent vrij deze kennis in te zetten zolang je geen conflict of interest veroorzaakt (zo kun je niet jureren en deelnemen of jureren en endorsed coach zijn).

Kortom, jurylid worden is ideaal voor diegenen die hart voor de sport hebben en op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen! Ook als je niet meer kan deelnemen aan wedstrijden maar toch betrokken wil blijven is dit een mooie mogelijkheid, je kan nationale en internationale IPSF wedstrijden blijven bijwonen.

FINANCIERINGSMOGELIJKHEID

DAPF biedt de volgende financieringsmogelijkheid aan om IPSF endorsed jury te worden voor de pole & aerial sport:

 • DAPF vergoedt 50% van de kosten voor een succesvol behaalde IPSF-jury opleiding
 • DAPF vergoedt 100% van de kosten voor een succesvol behaalde IPSF re-certificering

DAPF draagt bij aan de kosten voor de IPSF-jury opleiding en/of re-certificering onder de volgende voorwaarden welke zijn besloten door het bestuur in 2023:

 • Deze afspraken gelden voor het jaar 2023 en 2024 zullen jaarlijks eenmalig opnieuw worden beoordeeld en mogelijk worden aangepast door het bestuur.
 • De persoon is inzetbaar als jurylid voor het NK of een optionele andere IPSF-endorsed wedstrijd welke door DAPF georganiseerd wordt in Nederland voor het jaar waarop de opleiding of re-certificatie van toepassing is.
 • De tegemoetkoming zal pas na de inzet van het jurylid worden uitbetaald, door het verstrekken van een declaratieformulier dat het jurylid ingevuld retourneert.

De juryopleiding is ook een mooie kennisverdieping voor atleten en coaches. Het staat je vrij de opleiding te volgen voor de eigen ontwikkeling en vervolgens niet actief als jurylid te zijn. Let op, in dit geval kun je geen gebruik maken van onze financieringsmogelijkheid.

HOE MELD IK ME AAN?

Hier vind je informatie over de juryopleidingen en re-certificeringen: IPSF.thinkific.com. Opgeven gaat in 2023 via https://ipsfpolesports.wufoo.com/forms/m18dssj01tzr2jl/. Vergeet ons niet te informeren als je gebruik wil maken van de regeling!

Als je gecertificeerd bent zal de IPSF voor aanvang van een nieuw seizoen de mogelijkheid geven je op te geven voor competities. De IPSF bepaald vervolgens de samenstelling van de juryteams. Hierbij geven zij de voorkeur aan lokale juryleden, dus als je je voor Nederland opgeeft is het vrij aannemelijk dat je ook ingezet wordt.

Als je gebruik wil maken van onze financieringsregeling, mail ons dan vooraf op bestuur@dapf.nl en zorg na behalen van het certificaat dat je je bij de IPSF opgeeft voor onze nationale competitie.

Reacties zijn gesloten.